Лили Друмева

Лили Друмева

„Настроение с Лили”

„Настроение с Лили” е музикалното предаване на Лили Друмева, което представя златните ретро хитове. В рамките на 120 минути, водещата избира песни от 30-те, 40-те, 50-те, 60-те, 70-те, 80-те и 90-те години, които носят хубаво настроение. Събрани са в различни рубрики като „Хайде на път”, „Семейните групи”, „Любовните песни”, „Кинохит”, „Три от три” , „Малко поезия”, „Малко история”, „Преди и сега” и др.

Слушайте всяка събота, от 10:00 до 12:00 часа; неделя от 13:00 до 15:00 часа (повторение)

„Настроение с Лили” има дълги традиции. Стартира още през 2003 г. по Ретро Радио, а през 2007 г. се премести в Българското национално радио, където продължава и днес. Името е заимствано от великата мелодия на Глен Милър – „В настроението” (“In The Mood”). Музиката е с високо качество, избрана от богатата фонотека на водещата и от каталога на световни музикални организации. Поднесените факти се базират на международни класации, книги и списания („Billboard”).

Освен хубави емоции, Лили Друмева поднася и интересна информация за създателите на песните и техните изпълнители, както и исторически факти за епохата. „Настроение с Лили” дава възможност на слушателите да чуят любимите си хитове, да научат любопитни неща за тях, да се върнат назад във времето и да си спомнят хубави моменти от живота. Предаването е предназначено за широка аудитория – хора от различни възрасти, които обичат да слушат качествена музика.

Лили Друмева е певица, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група „Lilly of the West”. Тя е продуцент и издател на десет студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. „Lilly of the West” имат престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ. От 20 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и Световна Кънтри и Блуграс Асоциация, където представя Източна Европа. Лили Друмева е и музикален журналист с повече от десет години опит в БиБиCи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, ББT, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма “Фулбрайт”. Тя е и автор на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми”, която представя жанровете: кънтри, блуграс, блус, суинг, рок енд рол и др.

За контакт: lilidrumeva@gmail.com, 0888 660 990