9396-bgIMG_2330На 11 декември 2014 г. в салон «Журналист», гр. София, Съюзът на българските журналисти проведе своята традиционна церемония за връчване на годишни награди. Домакини на празника бяха и. д. председател на СБЖ Снежана Тодорова и председателят на Комисията по професионално-творческите въпроси на СБЖ и член на Управителния съвет на съюза Любомир Пеевски, който освен главния двигател на събитието, беше и водещ.
На 11 декември 2014 г. в салон «Журналист», гр. София, Съюзът на българските журналисти проведе своята традиционна церемония за IMG_2304IMG_2322връчване на годишни награди. Домакини на празника бяха и. д. председател на СБЖ Снежана Тодорова и председателят на Комисията по професионално-творческите въпроси на СБЖ и член на Управителния съвет на съюза Любомир Пеевски, който освен главния двигател на събитието, беше и водещ.
Той поведе церемонията със сърдечен поздрав за „Добре дошли” и обърна внимание, че 2014 е специална за българската журналистика, защото е юбилейна и преминава под знака на 120 години организирано журналистическо движение в България.
Наградите се връчват на професионалисти в сферата на журналистиката и са израз на признание за техния труд, на подпомагащите ги и допринасящи за развитието на журналистическата дейност.
Церемонията протече в добрия дух на градските интелектуалци. Бяха раздадени множество отличия в различни категории.
Общински съвет Нова Загора беше сред трите отличени с грамота и плакет, за това че допринася за създаването на благоприятстваща журналистическа дейност среда. На територията на община Нова Загора се проведе едно от първите събития, посветени на годишнината. Общинското ръководство е отворено към медиите и подкрепя всяка инициатива на членовете на Дружество при СБЖ Нова Загора.
По повод 170 години от създаването на българската журналистика и 120 години от началото на организираното журналистическо движение в България, Цанко Цанев, председател на на Дружество Нова Загора при СБЖ Цанко Цанев беше награден с Благодарствена грамота и Почетна значка на Съюза на българските журналисти.
Повече информация за наградените от СБЖ можете да откриете на официалната страница на СБЖ тук.